Посрещнахме астрономическата есен, пригответе чадърите

Максималните температури обаче ще са високи 

23.09.2019 | 07:38 Редактор: Тодор Петров

Вчера изпратихме последния летен ден за 2019 г., а днес заедно с есенното равноденствие започва и астрономическата есен. Днешният понеделник е първият ден от есента. 

Преди обед ще бъде слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността. След пладне заоблачаването ще продължи и ще покрие по-голямата част от страната. Но пък максималните температури ще са високи – от 23 до 29 градуса. Късно следобед и привечер на места в Западна и части от Централна северна България ще превали.

Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Тя посочи, че на морето температурите на въздуха са сравнително високи – от 22 до 24 градуса, а тези на водата са с градус-два по ниски. През по-голямата част от деня ще бъде слънчево. Следобед се очакват леки заоблачавания, а вятърът ще бъде слаб. 

Във вторник по-съществено разкъсване на облаците ще има над Източна България. Над останалата част от страната ще бъде предимно облачно и с превалявания в следобедните часове. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. 

От прогнозата на Влади Илиева за зрителите на "България сутрин" стана ясно още, че в сряда сутрина ще превалява в Добруджа, а след пладне и на места в останалата част от страната. А в четвъртък ще има условия за краткотрайни валежи – преди обед те са над Източна, а следобед над Западна България. В петък облаците ще се разкъсват и ще намаляват. 

Гледайте видеото с цялата прогноза на Владимира Илиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК