Околовръстният път за София - пълен с разрушени и липсващи табели

Проблем има и при отбивките за бул. "Черни връх" и бул. "България"

22.09.2019 | 14:45 Редактор: Ралица Братанова

Разрушени и липсващи табели по Южната дъга на Околовръстния път на София. За това алармираха от Института за пътна безопасност. 

"Вижда се, че се разпадат и според мен са предпоставка за инцидент, ако паднат върху някой автомобил или рейсовете от градския транспорт", коментира Деян Тодоровот Института за пътна безопасност.

Водачите трябва да се информират с тези табели, да се престроят преди отбивките и все пак говорим за най-натоварената пътна артерия в България по данни на АПИ.

Оказва се, че проблем има и при отбивките за бул. "Черни връх" и бул. "България". 

В повечето европейски страни допълнителна информация има, казва Тодоров. Освен това табелите за предварително указване на посоката са няколко, докато при нас често изобщо липсват или са стари и захабени.

Отговорът на Столичната община е, че предстои поетапна подмяна. Кога ще се случи това, не е ясно. Но от общината изпратиха отговор до Bulgaria ON AIR, в който посочват, че в момента табелите се обследват и ще бъде изготвен нов проект за тяхното местоположение и съдържание

Справка, която Тодоров направил, показва, че цената за пълното изграждане на подобни табели е 250 лв. на квадратен метър. 

Репортаж на Стоян Тричков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК