Учение по спасяване на пасажери на паднал самолет във Варна

Основната му цел е подобряване подготовката за реакция на структурите

19.09.2019 | 21:30 Редактор: Ваня Кузманова

Операция по спасяване на пасажери на паднал самолет се разиграва на плажа в кв."Аспарухово", като част от Национално учение. 

В спасителната операция на пасажери на падналия във водата самолет участваха служители на пожарната и Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". 

В условния сценарий, самолетът "летял" по направление Баку - Милано, се разхерметизира във въздуха и пада на 180 километра източно от Варна. 

Отцепен е голям периметър около мястото на тежкото авиопроизшествие. В зрелищните тренировъчни действия бяха използвани военна техника, хеликоптер и катер. 

Основната цел на учението е подобряване на координацията и повишаване на подготовката за реакция на структурите, които имат отговорности за реагиране при авиационни произшествия. 

Участие в учението взеха и съставни части от Единната спасителна система – МВР, Министерството на транспорта, на отбраната и на здравеопазването, както Община Варна и БЧК. 

Екипите демонстрираха и оказване на първа медицинска помощ, гасене на пожар в гориста местност и издирване и спасяване под вода. 

Учението продължава до 20 септември. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК