Изкуства и развлечения в "Европейски дни на наследството" в София

Над 35 сгради със забележителна архитектурна стойност ще отворят врати

19.09.2019 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Изкуства и развлечения в

Тази година "Европейските дни на наследството" ще се проведат на 21 и 22 септември под мотото "Изкуства и развлечения".

Целта на това ежегодно събитие е да насочи общественото внимание към културното наследство, неговите различни измерения и неговото преосмисляне. То да не бъде възприемано като паметник, а като живо наследство, което е неразделна част от нашия живот и с което ние си взаимодействаме.

В София "Европейските дни на наследството" се организират от Френския институт в БългарияМинистерството на културата и Столичната община в партньорство с Bulgaria ON AIR. Събитието е част от Календара на културните събития на Столичната община. 

Повече от 35 сгради със забележителна архитектурна стойност в столицата ще отворят врати. Сред тях са Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Централният военен клуб, Военната академия "Георги С. Раковски", Баня Баши джамия, Софийската синагога, Католическият катедрален храм "Св. Йосиф", Концертен комплекс "България", Народният театър "Иван Вазов", Националната галерия - Двореца, Софийската опера и балет, Съдебната палата, Софийският университет "Св. Климент Охридски", неговите музеи и библиотека, Университетската ботаническа градина, Френският институт в България, Резиденцията на Република Франция, галерия "Oborishte 5".
 
Пълна информация за програмата на събитието, можете да следите на сайта на Френския институт в България и на сайта за новини в областта на културата  на Столичната община Artsofia.bg.

Входът е свободен.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК