Лекар сложи крива колянна става на пациентка

Една история за три години "ходене по мъките"

18.09.2019 | 19:13 Редактор: Василена Василева

През 2016г. героинята ни, чието лице и име няма да ви покажем, а условно ще наречем с инициалите Г.В.  отива на лекар, защото изпитва силни болки в коленете.

След много съвети от близки и познати, Г. В. избира медик в столична болница, чието име е известно в областта на ортопедията.

Той ѝ казва, че има спешна нужда от смяна на колянната става и в крайна сметка правят операцията. След нея обаче пациентката започва да изпитва още по-силни болки и започва да ходи всяка седмица при лекаря, който я оперира.   

Там обаче получава не само неразбиране, но и неуважително и дори унизително отношение. 

"Казваха ми, че трябва да отслабна, затова ме болят краката. Дори отказаха да ме изследват на определен  уред, защото съм щяла да го счупя", споделя Г.В.

След три месеца ходене по мъките и установяване на това, че има сериозна нередност, лекарят ѝ предлага втора рехабилитация, защото според него, болките ѝ идват от увреден нерв. 

"Да си беше признал, че е сбъркал, да беше проявил човещина, но отношението на целия лекарски екип, беше недопустимо", разказва още потърпевшата.

След целия ужас и години болки, тя отива при друг лекар, който успява да изчисти крака от тежката инфекция и да сложи нова става. Възстановява се бавно. 

А и до ден днешен специалистът ѝ казва, че последствията са можели да бъдат дори фатални. И всичко това – заради високо его и непризната лекарска грешка...

Вижте повече в репортажа на Божила Симова, оператора Петър Симеонов и монтажиста Христо Христов.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК