Шпионски игри: ГЕРБ призоваха за по-сдържани реакции, БСП видяха провокация

Сидеров предложи президентът и премиерът също да бъдат разпитани

10.09.2019 | 18:15 Редактор: Ралица Братанова

Председателят на движение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен в шпионаж и заплаха за националната сигурност. Вчера и други членове на сдружението бяха арестувани и разпитвани.

От ГЕРБ призоваха политическите партии и институциите да проявят сдържаност в коментарите си за разследването за шпионаж. Те коментираха, че то се води срещу конкретни лица, а не срещу неправителствени организации, споделящи общи възгледи.

 Според Тома Биков в подобни ситуации трябва да бъдем много внимателни, обвиненията са изключително сериозни и няма как да бъдат направени без зад тях да стоят сериозни доказателства. 

"За това смятам, че реакциите на някои от политиците, от партиите, дори и на някои от институциите са невъздържани, при положение, че те самите не знаят за какво става въпрос", коментира той. 

По повод водените разпити с белезници от БСП реагираха остро и видяха провокация в шпионските арести.

"Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпит. Оценяваме случилото се като грубо посегателство срещу свободата на словото – защото Юрий Борисов е журналист", коментира Корнелия Нинова.

На фона на изявленията по повод арестите не липсваха и престрелките между опозиция и управляващи. 

"Смятаме , че се прави в момента, за да се прикрият други скандали, предизвикани от правителството и за да се използва случая в предизборна кампания", заявиха от БСП.

Лидерът на "Атака" е категоричен разследвани и разпитани трябва да бъдат и президентът и премиерът заради срещите им с Владимир Путин. 

"Този акт, който сега извършвиха с арести и задържания на русофили, на практика ще се отрази политически като по-лошо гласуване за ГЕРБ", коментира Сидеров.

Вижте още в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК