Две катастрофи за 5 мин в Русенско, има пострадали 

При едната има съмнение за употреба на наркотици

09.09.2019 | 16:05 Редактор: Юлия Христова

Две тежки катастрофи станаха в Русенско по-рано днес в рамките само на пет минути. И при двата инцидента има пострадали хора, за щастие без опасност за живота. При едната има съмнение за употреба на наркотици, а при втората причината е отнето предимство и забранена маневра.

По-тежкият инцидент става на пътя Варна-Русе, където се удрят челно лек автомобил и товарен камион. Колата се е опитала да избегне джип, който излязъл от страничен път и направил забранена маневра. 20-годишният водач на лекия автомобил е изгубил управление и се е ударил в камиона, след което е изхвърчал в нивата. Младежът е откаран с фрактури в болницата, а движението в района бе затруднено.

По същото време, но по пътя към Дунав мост, става още един инцидент. На кръгово кръстовище 32-годишен шофьор губи контрол и се преобръща по таван. Той е изваден през багажника от екипите на "Спешна помощ" и полицията, като е пострадал леко. Пробата му за алкохол е отрицателна, но е отказал тест за наркотици. Той е откаран в болница, а причините за инцидента се изясняват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК