За първи път на море: Децата от приюта на отец Иван са на летен лагер

Това се случи благодарение на хотелиер от Несебър

05.09.2019 | 18:10 Редактор: Ваня Кузманова

22 деца от приюта на отец Иван в Нови Хан са за първи път на море. Те са на летен лагер в Слънчев бряг по покана на хотелиер от Несебър, а от днес е организирана и благотворителна кампания в курорта за набиране на помощи за дома. 

Отец Иван разказва, че преди години децата от приюта са ходили на море благодарение на варненския митрополит Кирил. След смъртта му обаче летните ваканции на децата спират.  

Ива живее 14 години в приюта. Отец Иван я приютил, след като нямало къде да отиде след дома за сираци, където е израснала. В приюта родила и отглежда трите си деца. Сега за първи път те са на почивка на море. 

От днес в хотела започнаха да пристигат и дарения за приюта. От големите складове в курорта са осигурили храна, за да помогнат на Отец Иван и децата да изкарат зимата. Пристигат и парични дарения от работещи в курорта, разбрали за благотворителната инициатива.

За отец Иван най-важно е да успее да подготви децата за първия учебен ден. Пресметнал е, че само за тетрадки за 95 ученика, ще му трябват 450 лева. Затова е благодарен за помощта. 

Утре децата, заедно с помощите ще отпътуват от Слънчев бряг за Нови хан. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК