Манолова подаде оставка като омбудсман, влиза в битката за София

Утре в НДК ще бъде официално открита кампнанията ѝ за кметските избори

03.09.2019 | 16:06 Редактор: Ивайло Николов

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че се включва в надпреварата за кметския пост в София късно снощи, а днес тя подаде оставката си в деловодството на Народното събрание като омбудсман на Република България.

Макар и по закон да не беше длъжна да напусне поста на национален обществена защитник, тя обяви, че решението ѝ да се откаже от мястото е по-честната и достойна постъпка.

Утре в НДК ще бъде официално открита кампнанията за кметските избори на Манолова, а от 6 септември започва и събирането на необходимите 2500 подписа в нейна подкрепа. Също утре Манолова ще представи и инициативния комитет, който ще издигне кандидатура ѝ, мотивите за оставката си и целите, довели до решението ѝ да се бори за столичен градоначалник.

Макар и да обяви, че ще е граждански кандидат, тя не отрече, че търси подкрепата на БСП, но в същото време не я и поиска директно.

Манолова протегна ръка към всички избиратели, независимо от политическите им убеждения.  

"Ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят. Не съм делила гражданите на леви или десни, София не е лява или дясна, София е на столичани", отсече тя.

Репортажът е на Милена Енчева.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК