Борисов: Надали някой е помагал на Манолова повече от мен

От БСП ще обявят дали подкрепят кандидатурата ѝ на 11 септември

03.09.2019 | 13:00 Редактор: Ралица Братанова

Омбудсманът Мая Манолова официално се включва в битката за кметското място в София. Очаква се днес тя да подаде оставка от поста.

Борисов коментира, че не е изненадан от кандидатурата ѝ. Той коментира, че тя се е справяла много добре на поста си и постави акцент, че именно ГЕРБ са я направили омбудсман. 

"Надали има някой да ѝ е помагал на Мая Манолова повече от мен. През целия ѝ мандат, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания и за всички останали и ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти не само при мен, но и при министри", коментира министър-председателят.

Борисов заяви, че единствената претенция, която има към Манолова, е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата".

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", уточни премиерът.

Борисов каза още, че се надява Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания.

"Шансове не оценяваме, оценяваме качества. Мая е работоспособен човек, динамичен, енергичен", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Лидерът на червените допълни, че на 11 септември ще обявят дали ще подкрепят Мая Манолова или ще издигнат собствен кандидат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК