Горещините продължават, очаква ни слънчев ден с температури до 36°

Над Черноморието остава подходящо за плаж

02.09.2019 | 07:40 Редактор: Василена Василева

Денят ще бъде слънчев. След обяд над Западна България, Дунавската равнина, по Черноморието, както и над Пирин и Родопите се очакват временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат високи - от 31 до 36 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието времето остава подходящо за плаж. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. А температурата на въздуха - висока, от 28 до 29 градуса.

Температурата на морската вода е 26° - 28°. Вълнението на морето ще бъде умерено, по северното крайбрежие ще отслабва. 

Слънчево се очаква да бъде и над планините . След обяд ще се развиват купести облаци главно над Рила, Пирин и Южните Родопи. Вятърът ще бъде от изток, слаб, до умерен. Максималната температура на 2500 м височина ще достигне 13 градуса, а на 1500 около 19 - 20 градуса . 

Във вторник времето ще се задържи слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще останат между 30° и 35°.

В сряда и четвъртък след обяд ще има повече купеста облачност и на отделни места, през първия ден в източните, а втория, главно в планинските райони в Западна България, е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е предимно от изток-североизток. Температурите ще са с градус-два по-ниски. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК