fallback

Учете и играйте в Банско

Заниманията сред природата имат изключително енергизиращ ефект над децата

29.08.2019 | 12:37 Автор: Ралица Братанова

Вероятно много от Вас не асоциират учението заедно с играта, но в следващите редове ще разгледаме няколко модерни методики на обучение, които ще преобърнат представите Ви. 

Освен това ще обърнем внимание на няколко ключови фактора защо Банско е едно от най-проспериращите курортни градчета у нас. 

Дигитализацията и цялостните промени на мисленето в креативна посока водят до съществени промени и в начина на преподаване. В днешно време се търсят все повече алтернативни, занимателни и образователни подходи, които да събудят интереса на децата, а учебният материал да запалва интереса на децата.   Такива модерни методики на обучение са Монтесори, слънчева педагогика, сугестопедия, които наблягат на ангажиране на аудио-визуалните възприятия у децата. Важно е да се отбележи, че освен преподаването на специално подготвен и предоставен по интерактивен начин материал, възпитаването на морални ценности у децата, също е ширико застъпено в тези методики. 

Децата учат кои са основните добродетели, кое е редно и кое не, биват възнаграждавани, когато показват любознателност или изпълнят поставените им задачи. Учебният материал следва да бъде представен чрез забавен и интерес за децата начин, чрез който се провокира търсене на нови знания от страна на децата, а не чрез назубряне на даден урок.    Преподаването в неформална обстановка пък е един от най-предпочитаните  варианти, на който залагат модерните детски лагери, например. Когато уроците са изнесени навън сред природата, децата преживяват много повече положителни емоции, интересът им е засилен, те не приемат урока като стандартен скучен урок, а напротив - като нещо специално, като разказване на приказка. 

Споменавайки детски лагер, много нашумели последно време са езиковите детски лагери, в които децата се потапят в англоезична среда и усвояват много по-пълноценно чуждия език. 

В Банско се организира един такъв много популярен и посещаван лагер - детски лагер LuckyKids, часовите интензивни уроци по английски език, за децата е предвидено много свободно време прекарано в игри и забавления с връстници. 

Огромно предимство на лагерите е, ако са в близост до планина, защото допълнителните активности са многобройни, освен това досегът до чистия въздух и великолепната природа подсилва ефекта от езиковата ваканция. 

Планинските забавления могат да бъдат най-разнообразни - конна езда, каране на велосипед в планината, пикници, планински преходи, пейнтбол на открито, екскурзии, федербал, футбол и какво ли още не.

Здравословни и приятни, тези занимания сред природата имат изключително енергизиращ и презареждащ ефект над децата.

В началото на статията искахме да споделим няколко думи за атрактивния планински курорт в Банско, където, както разбрахте, съществува съчетанието между учене и игра - в детския лагер LuckyKids. 

Освен многобройните забавления за децата под формата на планински атракции Банско има много какво да покаже на своите малки гости. Тук е изключително добре развита културно-историческата и просветната дейност. 

Има много какво да се види - къщите на видните български дейци от епохата на Възраждането, превърнати в музей - Никола Вапцаров, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски и др. Църквата "Св. Троица", която е била най-голямата в целия Балкански полуостров до появата на "Св. Александър Невски" в София. 

В Банско се организират ежедневно многобройни събития - музикални и филмови фестивали, концерти, опера и балет, театрални постановки, празнични чествания и много други, така че ако планирате да посетите града заедно с детето си, можете да се насладите на много мероприятия в града.

fallback
Още от България
fallback