АПИ установи 120 нерегламентирани сметища по пътищата

Нарушителите ще бъдат санкционирани

28.08.2019 | 13:36 Редактор: Василена Василева

 

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) започна проверка на мостове и виадукти след пожара на сметището под АМ "Струма" близо до Дупница. Огънят унищожи 10-километров участък от магистралата.

Проверени са общо 3800 съоръжения за последните две седмици. Нерегламентирани сметища са 120 от тях. Най-често става въпрос за битови отпадъци и гуми.

Ще бъдат налагани санкции на нарушителите. При установяване на замърсителя той ще трябва да почисти съответната зона. Ако това обаче не се спучи, от АПИ ще имат отговорността за разчистване на боклуците под магистралите, като това ще е за сметка на средствата за ремонт на републиканската пътна мрежа.

До момента са съставени два акта за нарушения, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Междувременно продължават обследванията на пространството под моста при 62-ия км на АМ "Струма" край Дупница. 10-километровият участък от магистралата продължава да бъде затворен заради пожара в депо за вторични суровини.

Движението се осъществява двупосочно в едното платно. Оттам към момента преминават единствено леки автомобили. Тежкотоварните такива биват отбивани от пътен възел "Долна Диканя", откъдето преминават през главен път Е-79 и се включват в магистралата на Бобошево.

Репортаж на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК