Горещините продължават, опасността от пожари е висока!

Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°

28.08.2019 | 08:08 Редактор: Василена Василева

Слънчевото и горещо време продължава. Опасността от пожари отново е висока. В София и на запад от столицата, в Северна, Източна и Югозападна България ще има екстремна опасност, предупреждават от НИМХ. Температурите ще останат по-високи от обичайните за края на август.

През деня ще духа слаб, в Източна България до умерен, предимно източен вятър. След обяд ще е горещо с максимални температури между 30° и 35°, в крайните югозападни райони и малко по-високи. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха - 27-30°. Температурата на морската вода е 26-27°.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 17°. 
През следващите три дни времето ще се задържи без съществена промяна - предимно слънчево, в следобедните часове в петък и събота с временни увеличения на облачността, но с много малка вероятност за превалявания. 

Ще остане горещо, с максимални температури над 30°, на места ще достигат 35°-36°. Вятърът от изток-североизток ще се запази, ще е слаб до умерен, в Източна България - по-често умерен и с него в събота температурите временно и слабо ще се понижат. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК