Нова апаратура от събрани капачки получи болница "Св. Анна" във Варна

Дарението е направено от сдружение "Аз Вярвам и Помагам"

26.08.2019 | 19:44 Редактор: Ралица Братанова

Ново дарение от събрани капачки получи болница "Св. Анна" в морската ни столица Варна. 

Ново поколение пациентен монитор и три инфузионни помни получи клиниката по детска хирургия в болницата. Дарението направиха от сдружение "Аз Вярвам и Помагам" като средствата са събрани от рециклиране на пластмасови капачки. 

Апаратите за венозни вливания на водносолеви разтвори дават възможност за прецизиране на скоростта, времето и обема на вливанията. Монитор ще дава информация на медиците за състоянието на пациентите.

"Този апарат има възможност за проследяване на жизнените процеси на деца от 0 часа до 18-годишна възраст и е адски полезен за нашата работа, защото в ранния следоперативен период, силно недоносените дечица имат нужда от много прецизен контрол на тяхното състояние, на кръвното налягане, на газовете в кръвта", сподели д-р Христов.

През лятото отделението приема и деца от чужбина, които са на почивка с родителите си. В обхвата на детската хирургия попадат вродени заболявания, травми, възпалителни процеси и други.

От сдружението са избрали да дарят техниката на лечебното заведение, защото до него имат достъп огромен брой пациенти.

Следващото масово събиране на капачки ще бъде на 28 септември пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК