Местни избори 2019 г. : Партиите обявиха част от кандидатите си

Неизвестните около предложения за кмет на столицата обаче остават

15.08.2019 | 18:36 Редактор: Ралица Братанова

Около месец преди старта кампанията за кметските избори вече станаха ясни част от кандидатите. От ГЕРБ обявиха трима от тях. 

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров ще се бори за кметския стол в града, след като настоящият градоначалник Иван Тотев, също от ГЕРБ, се отказа от нов мандат.

И в Хасково от ГЕРБ залагат на областен управител. Това е Станислав Дечев. Кандидатът на управляващите за кмет на Русе пък е директорът на гимназията по облекло в града Диана Иванова. 

Неизвестните около кандидатите за кмет на столицата обаче остават.

Засега е ясно кой ще се бори за поста от "Демократична България", а сочените за евентуални фаворити за поста Мая Манолова и Йорданка Фандъкова все още не са обявили официално намеренията си.

Архитект Борислав Игнатов е кандидатът на коалиция "Демократична България" за кмет на София. Така Игнатов ще се оттегли от председателския пост в Камарата на архитектите в България. 

В изследване на "Маркет линкс" още преди да е известен, кандидатът на "Демократична България", той е поставен на 4 място. След Борис Бонев от "Спаси София" и преди Десислава Иванчева. 

Според проучването обаче омбудсманът Мая Манолова е с най-големи шансове да бъде новият кмет на София. Местните избори са на 27 октомври.

Репортаж на Стоян Тричков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК