Движението на АМ "Струма" ще бъде възстановено най-рано след 2 седмици

Сумата за ремонт на изгорелия мост ще се иска от собственика на сметището, предизвикало пожара

15.08.2019 | 19:55 Редактор: Ралица Братанова

Собственикът на сметището, откъдето тръгна пожарът под АМ "Стурма", започна да разчиства терена. Междувремнно институциите го сочат като главен виновник за инцидента.  От АПИ изчисляват щетите, нанесени от пожара.

Пускането на движението поне по едно от платната на магистралата се очаква най-рано след две-три седмици. В отсечката, засегната от пожара, трафикът се пренасочва по обходен маршрут по стария път. 

Цехът, в който Кольо Илиев складира, сортира и балира отпадъци, е на метри от пътя. Бил там и преди демокрацията. 

Материалът PVC с алумниий е доста скъп, и понеже няма къде да го преработва, Кольо Колев решил да го складира под моста на АМ "Струма". 

Колев твърди, че горелите отпадъци не били негови. Жителите от близкото село обаче не са на това мнение. 

Колев откито признава, че не е плащал наем на никого за ползването на държавна земя. Но и никой не го бил гонил. Преди година кметът на Дупница пише писмо до АПИ, че отпадъците складирани от Колев са опасни и лесно запалими. Отговор от пътната агенция така и не дошъл. 

От АПИ посочиха, че ремонтните дейности ще бъдат извършени със средства на Агенцията, но след като стане ясно колко ще струва ремонтът, сумата ще бъде изискана по съдебен път от собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара. 

Репортаж на Благой Цицелков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК