На пътя Боровец-Самоков: Малък стопаджия разказва неверни истории, за да получи пари

Данаил е на 15 години, живее със сестра си и баба си с 400 лв. на месец

14.08.2019 | 13:30 Редактор: Ралица Братанова

Пътят Боровец - Самоков. Малко момче маха за стоп. Качва се в колата и казва, че името му е Данаил и майка му и баща му са загинали в катастрофа преди две години. За него и малката му сестричка се грижела баба им. Като често се случвало да гладуват.

Оказва се, че малкият стопаджия разказва историята си и на други пътуващи. Баба му Недялка обаче опровергава историята с катастрофата. Казва, че бащата на Дани е жив и работи в Германия. Майка му е починала преди 3 години.

"Той на мене ми казва така "трябва да лъжем, да ми дадат пари". Аз му казвам не, Дани, не е хубаво така! Ама хората, дават му, не го оставят", сподели бабата на Дани пред Bulgaria ON AIR. 

Данаил два пъти повтаря 7 клас. Директорът казва, че отдавна знае за проблемите с момчето и многократно е сигнализирал Агенцията за закрила на детето и полицията по случая.

От районната прокуратура не могат да образуват производство, защото няма данни детето да е просещо. Социалните работници ще продължат да наблюдават Данаил. Той има все по-малко отсъствия от училище. 

Репортаж на Стоян Тричков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 3 години
Е, сега доволен ли си, ***- направи си мижавото репортажче за един голям престъпник, който от лъжите си е вече милионер. Дано си доволен ! Сигнализирай за неуместен коментар