HelpBook сигнали: Строителна дейност посред нощ, опасни условия на труд

Граждани алармират в платформата на Investor Media Group

08.08.2019 | 14:55 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook сигнали: Строителна дейност посред нощ, опасни условия на труд

В пплатформата на HelpBook.info постъпиха множеството сигнали за нарушаването на Наредбата за обществения ред.

Наш потребител се оплаква от строителни дейности, извършвани в нерегламентираните за това часове, в район "Студентски". Според него строителните машини не спират да работят и се чува адски тътен в съседните блокове, където живеят семейства с бебета и съответно не могат да спят. Въпросната новоизграждаща се сграда се намира на ул. проф. "Атанас Иширков" 21.

В същия район, в близост до жилищни кооперации, се извършват строителни дейности след 22:00 ч.

"Работят поне два багера, шумът е силен и според мен се събарят и дървета. Моля да се извърши проверка!"

За шумен строеж ни сигнализираха и жител на столичния кв. "Младост" 4. Работата по изграждането на огромната сграда не спира в определените часове за почивка и гражданинът апелира да се извършат необходимите проверки и санкции, за да спре ужасният шум.

В друга част на София, на бул. "Ал. Стамболийски" са забелязани нездравословни условия на труд. Работници на строеж се трудят необезопасени и без каски. Потребителят се опасява, че падат камъни и предмети по тротоара, който е с неспирен поток от пешеходци, тъй като е на главен булевард и е твърде възможно да се стигне до фатален инцидент.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате неспазване на Наредбата за обществен ред, можете да подадете сигнал в платформата на Investor Media Group.

Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК