Засечен ли е бил простреляният моторист?

Юристи: важно ще бъде какво показват камерите на пътя

06.08.2019 | 19:23 Редактор: Ивайло Николов

Случай с прострелян моторист на Горнобански път разбуни духовете през последните 24 часа. Единствено пред екипа на Bulgaria On Air, 25-годишният Йордан Дурев се съгласи да говори след случая, но представяйки една доста различна версия от обявената от СДВР София.

"Бях изпреварен и засечен от патрулен автомобил на СДВР, при което се опитах да избегна удара с него. Полицаят в този момент слезе и без никакво предупреждение започна да стреля по мен" - разказва Йордан и е категоричен, че стоп палка, не му е показвана. 

Съвсем друга е официалната  версия на полицията. Според нея малко след полунощ  мотористът се е движел в участъкът на ул. "Любляна" , посока кв. "Горна баня" с висока скорост и без включени светлини. Не се виждал и регистрационен номер.

"Версиите доста се различават" - коментира юристът Илия Тодоров от Асоциацията при пострадали при катастрофи. 

Според него е важно, не само какво ще установи съдебномедицинската експертиза, но и какви доказателства ще се съберат от пътните камери и евентуални свидетели. 

От Института по Пътна безопасност заявиха, че, за да се стигне до подобни действия от страна на полицаите, най-вероятно мотористът е имал агресивно поведение. 

Срокът за съдебнотомедицинската експертиза на Йордан е края на септември. Днес от СДВР София заявиха пред екипа ни, че случаят е прехвърлен на Столичната следствена служба и не пожелаха коментар. 

Вижте още в репортажа е на Божила Симова, операторите:  Петър Симеонов и Стоят Митев, монтаж: Кубрат Аргилашки.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК