Съдът реши: 25 г. затвор за Теньо, убил приятелката си

Енчев се призна за виновен и делото премина по съкратена процедура

30.07.2019 | 22:30 Редактор: Василена Василева
Съдът реши: 25 г. затвор за Теньо, убил приятелката си

Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев от Айтос, признат за виновен за зверското убийство на Ивета Тенева, от която има 3-годишен син, предаде "24 часа".

Убийство стана на 16 юни 2018 година в дома на Теньо в Айтос, когато мъжът преби до смърт 20-годишната си приятелка. Тежкият побой е продължил около половин час, през който подсъдимият е чувал стоновете на приятелката си, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е разбрал, че е изпаднала в безсъзнание.

Енчев се призна за виновен пред Бургаския окръжен съд и делото премина по съкратена процедура, като наложеното наказание "доживотен затвор" бе заменено с 25 г. затвор.

В акта на Бургаския апелативен съд е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, пострадалата Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото.

Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин.

Експерти определят Теньо като като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост.

Мъжът е осъден да плати 200 000 лв. кръвнина на сина си и 150 000 лв. на майката на Ивета. Решението може да бъде обжалвано пред ВКС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК