Кикбоксьор продава своя купа, за да купи протеза на приятел

Ивайло Тодоров губи крака си преди 2 години заради усложнение на диабет

30.07.2019 | 13:00 Редактор: Бойко Димитров

Мъж от Плевен се нуждае от 10 хиляди лева за протеза, тъй като заради диабет губи левия си крак. В момента се провежда лечение в опити да се спаси десния. Освен с подкрепата на своето семейство и благотворителни инициативи, ръка към него протяга и кикбосьорът Симеон Наковски, който продава най-ценната си купа, за да помогне на своя приятел и съгражданин.

През 2017 година Ивайло започва да губи пръстите си на левия крак, а по-късно остава без него. Причината - диабет. Лекарите обаче така и не успяват да дадат обяснение за усложението от болестта. За момента от благотворителен концерт и приятели са събрани малко над 3 хиляди лева. А Ивайло получава нова протеза. 

Той обаче се нуждае от нова, която струва 10 хиляди лева. Ръка към Ивайло протяга кикбоксьорът Симеон Наковски. В Козлодуй миналата година той се изправя срещу шампиона на Сърбия в първият си професионален мач и го побеждава. В крайна сметка Симеон обявява трофея си за продажба с благотворителна цел. 

"Купата е важна за мен, защото това е първият ми професионален мач. За мен тази купа има голяма стойност. Не по-голяма обаче от възможността да помогна на приятел", казва Симеон Наковски. 

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже със Симеон през профилите му в социалните мрежи.

Вижте още в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК