От Бузлуджа: Нинова се закани на ГЕРБ и Борисов. Премиерът им пожела да карат внимателно

Лидерът на БСП отправи остри критики към управляващите

27.07.2019 | 19:05 Редактор: Ивайло Николов

Остри критики към управлението и закана за местните избори отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на традиционния събор на левицата на Бузлуджа. 

Хиляди членове и симпатизанти на БСП се качиха в подножието на връх Бузлуджа, за да отбележат 128 години от началото на социалистическото движение у нас.

Председателят на БСП Корнелия Нинова за пореден път обвини премиера Борисов в авторитарно управление. 

"Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска и го харесва! А заради страха, в който държи народа!", заяви лидерът на социалистите.

"Нашата задача е да отидем до всеки беден, онеправдан и да му кажем Народе изправете се и те ще паднат!", призова още Нинова от трибуната на Бузлуджа.

А през това време премиерът Бойко Борисов предаваше на живо във Facebook срещата си с Асоциацията на българските училища в чужбина. След това той отговори на червената закана. 

"От техните въстания не 45 години назад, ами и в страни са ни върнали! Учителите и директорите от чужбина колко време чакаха за снимки с мене?", подчерта премиерът и допълни, че на БСП не им отива да говорят подобни неща при икономическия растеж и подем.

"Пожелавам им в тая жега да се приберат живи и здрави, щото има много възрастни хора там, дето ги измъчват. Внимателно да карат, защото магистралите са пълни, хората се движат непрекъснато", завърши премиерът.

Гледайте репортажа на Стоян Тричков.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК