В разгара на лятото: Отново опашки и интензивен трафик по границите ни

Натоварено е движението по всички ГКПП на страната

20.07.2019 | 11:28 Редактор: Василена Василева

Интензивен е трафикът на границата със Сърбия, Гърция, Турция и Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията за трафика е към 6.00 ч.

На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход за леки автомобили. На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" на изход.

На българо-турската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.

На българо-румънската граница трафикът е интензивен и на ГКПП "Дунав мост-Русе" на вход за леки автомобили.
На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От "Гранична полиция" напомнят, че при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат предствени: документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв). Изисква се още оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

Опашки от автомобили има още от сутринта на Капитан Андреево. От вчера до днес на обяд през граничния пункт са преминали над 9 хил. автомобила. Причина за интензивния трафик са големия брой пътуващи от Западна Европа към Турция. А по-рано автомобил с турска регистрация катастрофира на магистрала Тракия. В колата е имало четирима души. Пострадалите са прегледани в болница

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК