Социалните помощи и новите членове на СЕМ скараха депутатите

БСП направи предложение да въведе еднократна помощ за децата от 1 до 4 клас

17.07.2019 | 13:10 Редактор: Бойко Димитров

Социалните помощи за деца и новите попълнения в Съвета за електронни медии скараха депутатите.

Дебатът за социалните помощи прерастна в лют спор за демографската криза у нас. БСП направи предложение да въведе еднократна помощ за децата от 1 до 4 клас. За всяко второ дете пък социалистите предложиха да се изплатят 10 еднократни минимлани заплати. Тези мерки обаче не получиха подкрепата нито на ГЕРБ, нито на "Обединените патриоти".

"Чуваме само думи облечени в стратегии, доктрини, отчети. Няма обаче никакви действия. БСП предлага алтернатива, действия и решения. Свалете розовите очила, разберете проблема и дайте да го решим", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе контрирана от депутати от ГЕРБ, които заявиха, че изплащането по 125 лева на дете на срок няма да реши проблема с бедността и няма да задържи децата в училище.

Депутатите също така се скараха и по повод назначението на Галина Георгиева за член на СЕМ. Тя сменя Иво Атанасов от БСП. Социалистите обаче не харесаха промяната.

Депутатът от левицата Александър Симов изригна срещу решението Георгиева да бъде одобрена за член на СЕМ и заяви, че тя ще бъде марионетка на Делян Пеевски и ще обслужва интереси.

"Изводът от гласуването е, че Делян Пеевски превзе и СЕМ. Сложиха удобна марионетка, която ще обслужва интереси. Цензурата тържествува напълно", каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК