Новото осветление на Белоградчишките скали е изградено без разрешително

Идеята не е съгласувана с ресорните министерства

14.07.2019 | 15:55 Редактор: Ралица Братанова

Скандалът на Белоградчишките скали се разраства. Без проект и без разрешително е изградено новото осветление на природната забележителност. За това признаха пред Bulgaria ON AIR от община Белоградчик.

Кметът допълни, че скалите са пробити на единайсет места, за да бъде поставено ново осветление. 

Инициативата на Ангел Боянов за осветление на Белоградчишките скали взриви обшественото мнение. До момента той не си представял, че идеята му ще придизвика обществен и институционален сблъсък.

Сигналът до медиите дошъл от група Общински съветници, които повече от месец се опитвали да разберат какво точно ще се монтира в туристическия обект.

И инициаторите и кметът на града твърдят, че пробиванията, които са направени са само за 11 осветителни тела, останалите били сложени на стари стойки, които са монтирани преди повече от 8 години. 

Градоначалникът признава пропуска, че не е съгласувано с двете ресорни министерства – на културата и екологията. Според него обаче не тези дупки щели да разрушат скалите.

Сформираната междуведомствена комисия трябва да реши дали да остави осветлението и дали проявена самоинициатива ще бъде санкционирана. 

Инвестицията на Ангел и съмишлениците му е за близо 11 хиляди лева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК