Зов за помощ: 32-годишен мъж с множествена склероза се нуждае от средства за трансплантация

За лечението му са нужни 45 хил. евро - сума, непосилна за семейството му

14.07.2019 | 13:30 Редактор: Ралица Братанова

32-годишен мъж от Пловдив се нуждае от трансплантация на стволови клетки. От 9 години той страда от множествена склероза. Но за лечението сега са му нужни 45 хиляди евро. Сума, непосилна за неговото семейство.

Ивайло е с диагноза множествена склероза от пролетта на 2010 година. Заради коварното автоимунно заболяване младият мъж постепенно започва да губи силите си.

Появяват се проблеми със зрението и схващания в крайниците. И от активния живот, който е водил преди години, сега Ивайло единствено може да слезе пред жилищния си блок. 

Преди известно време резултатите от ядрено-магнитния резонанс на мъжа отчитат лоши резултати. За късмет на Ивайло в този момент попада на репортаж на немска телевизия. В него показват историята на жена, излекувана от множествена склероза.

Той успява да се свърже с нея. И да разбере как е победила заболяването - чрез трансплантацията на стволови клетки в Москва. 

"До момента аз не мога да си спомня в живота си дали съм искал нещо друго толкова много, колкото искам това да го направя", споделя Ивайло.

В момента това е единствения шанс, който може да запази живота му пълноценен. Лекарите дават 95% успеваемост. Ивайло споделя, че за разлика от преди, сега той вече няма нито една мечта, но операцията му вдъхва вяра.

Необходимата сума за трансплантацията на стволови клетки в Москва е 45 хиляди евро. Ивайло трябва да я събере най-късно до 30 август. На 17 септември е планирано да е в Москва, за да бъде извършена интервенцията, която ще промени живота му.

Можете да помогнете на Ивайло, като дарите пари по следната сметка:

ТИТУЛЯР: Ивайло Тонев Тенев 

IBAN: BG96UNCR70001523606927 

BIC: UNCRBGSF

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК