ДПС призоваха машинното гласуване да остане

Според тях така ще се избегнат опитите за манипулация на вота

12.07.2019 | 16:06 Редактор: Ралица Братанова

От ДПС призоваха с декларация машинното гласуване да остане, а всички бюлетини също да се броят машинно. Според тях така ще се избегнат опитите за манипулация на вота.

"Това ще елиминира субективния фактор. Ще се пресече всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведе до повишаване на доверието в изборния процес", уточни лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Движението е направило анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, както и на състоянието на собствените си структури.

"Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове", коментира Карадайъ.

Днес депутатите трябваше да обсъдят темата за машинното гласуване в парламента, но това се отложи за следващата седмица, тъй като не успяха да съберат кворум.

"Различни политици и политически партии изказват едни тези - неверни и несъстоятелни. Без да ги аргументират и мотивират. В опит да пресечем такъв род проявления, ние днес имахме решение да не се регистрираме", заяви лидерът на ДПС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК