Помощ за Теодор: Събират се средства за 14-годишно момче, болно от рак на костите

Теди вярва, че ще се оправи и мечтае да завърши право

25.06.2019 | 18:37 Редактор: Ралица Братанова
Помощ за Теодор: Събират се средства за 14-годишно момче, болно от рак на костите

300 000 евро – това е необходимата сума за лечението на 14-годишния Теодор от Кюстендил. Момчето страда от остеосарком, а два тумора са засегнали бедрената му кост. Засега семейството е събрало 100 000 лева. Теодор и неговите родители заминаха за лечение в Германия с надеждата за пълно излекуване.

14-годишният Теодор Велинов е усмихнато момче, което обича спорта. На 6 май тази година обаче животът му се преобръща. След един футболен мач започва да накуцва леко навръщане от стадиона. Появява се и оток на бедрената кост, а лекарите поставят тежката диагноза - рак на костите. Семейството е в шок.

Теодор се лекува в България и се подлага на два курса химиотерапия. Лекарите обаче казват, че има риск кракът на Теди да бъде ампутиран. Страшната новина принуждава майка му да потърси болница в Германия. 

Подават документи в Националната здравна каса, но не могат да бъдат приети, защото нямат конкретна оферта от болница в чужбина. Получават отказ от клиника в Берлин поради липса на места, но в Хайделберг късметът им се усмихва. 

Семейството вярва, че Теди ще се излекува напълно. Самият той също е оптимист. И мечтае да завърши право.

Всеки, който иска да помогне, може да преведе пари по дарителската сметка:

IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр:Теодор Даниелов Велинов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК