С мисъл за пътниците: БДЖ пуска билетите 15 дни преди пътуването

Акцията цели да улесни клиентите на дружеството през летните месеци

13.06.2019 | 14:43 Редактор: Бойко Димитров
С мисъл за пътниците: БДЖ пуска билетите 15 дни преди пътуването

БДЖ пуска в продажба билетите за влака 15 дни преди пътуването. Това съобщиха от пресцентъра на железницата, цитирани от dnes.bg.

Предварителната продажба на билети е за всички бързи влакове и за бързите влакове със задължителни запазени места. Целта на акцията е удобството на пътниците през лятото, като тя ще продължи до края на септември. 

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци. По този начин БДЖ дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК