Пловдив под вода: Улиците се превърнаха в реки след бурята снощи

Над 170 са сигналите за наводнени приземни етажи и мазета, постъпили в пожарната служба на града

03.06.2019 | 07:10 Редактор: Зорница Костадинова
Пловдив под вода: Улиците се превърнаха в реки след бурята снощи

Силна гръмотевична буря се развихри в Пловдив снощи. За броени минути улиците се превърнаха в реки и затрудниха движението на автомобили по пътищата.

Над 170 са сигналите за наводнени приземни етажи и мазета, постъпили в пожарната служба на Пловдив. Няколко от съобщенията бяха и за наводнени участъци от пътната инфраструктура и закъсали автомобили.

Отводнени бяха 4 болнични заведения, 30 души са били изведени от закъсали автомобили, сред тях малки деца и 4 бременни жени. Екипи са се отзовали на два сигнала за евакуиране на трудноподвижни хора.

"Организацията, която беше направена вчера в Пловдив, с участието на над 400 човека, даде резултат. Вчера ситуацията беше много тежка и в Хасково, Стара Загора и Велико Търново. Щети има, но най-важното е, че няма загинали и пострадали хора", посочи главен комисар от МВР Николай Николов пред Bulgaria ON AIR.

Стряскащи кадри как мълния удря дърво на улица „Капитан Райчо“ в центъра на Пловдив се появиха в Интернет. Няма пострадали хора и не е засегнат близкия търговски обект. Дървото не се е запалило.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пътува за Пловдив. Той ще инспектира създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и ще направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи.

Именно в Пловдив е паднало най-голямо количество дъжд в неделния ден - 69 л/кв.м. Свикан е извънреден кризисен щаб, който заседава и тази сутрин.

Във Facebook се появиха и куризони кадри. В групата ''Забелязано в Пловдив'' публикуваха видео, на което се вижда мъж да плува с кану в подлеза до пощата, а надписът на публикацията е ''Пловдив ни е Венеция''.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК