Кои са министрите, които напуснаха постовете си в кабинета "Борисов 3" ?

Професор Николай Петров е първият, който се раздели с позицията си

14.05.2019 | 19:07 Редактор: Ралица Братанова
Кои са министрите, които напуснаха постовете си в кабинета

Професор Николай Петров е първият министър, който се раздели с поста си в кабинета "Борисов 3". 

За кратко той оглави Министерството на здравеопазването, но напусна заради разкрития за обществени поръчки във ВМА, спечелени от негови близки, докато той е бил директор на болницата.

Трима министри подадоха оставки в края на август миналата година, когато в катастрофа край Своге 20 души загубиха живота. Политическата отговорност поеха Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Последният от тях се върна като заместник-министър в регионалното министерство. 

След многократни призиви за оставка и широко обществено недоволство с министерското си кресло се раздели и Валери Симеонов. Събори го репликата "Кресливи жени с уж болни деца", изречена по адрес на майките на деца с увреждания. 

От Министерството на правосъдието си тръгна Цецка Цачева. Оказа се, че тя се е сдобила с просторен апаратамент в елитен столичен квартал на цени под пазарните. 

На същия ден отново заради "Апартаментгейт" беше освободена и Ваня Колева, заместник-министър на спорта. Поредната оставка в кабинета беше тази на Александър Манолев.

Той загуби поста си на заместник-министър на икономиката заради злоупотреби с евросредства и т.нар "къщи за тъщи". 

Последва и оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов.

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК