Има разминаване в данните за имотното състояние на Румен Порожанов и жена му

Някои имоти фигурират в антикорупционната комисия, други - не

10.05.2019 | 19:46 Редактор: Ивайло Николов
Има разминаване в данните за имотното състояние на Румен Порожанов и жена му

Имотното състояние на земеделския министър Румен Порожанов отново във фокуса на общественото внимание.

Разследване на вестник "Сега" показа разминаване между данните, декларирани от него пред антикорупционната комисия през 2017 година, и данните, публикувани на сайта на комисията.

В качените на страницата, липсват сделки, извършвани от съпругата на Румен Порожанов - Веска. През 2017 година тя е получила два апартамента, един гараж и 13 декара земеделска земя.

В изисканата от земеделското министерство декларация, колегите от вестник "Сега" обаче откриват всички факти надлежно описани. 

Таня Петрова - журналист, вестник "Сега" каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че всички имотни сделки на г-жа Порожанова са надлежно декларирани, а комисията трябва да обясни как цели редове от декларацията изчезват и публикуваното на сайта няма нищо общо с реалността. Още повече, че с този проблем може да се окаже не само г-н Порожанов, но и множество други публични лица. 

От ведомството дори уточняват, че сделките са сключени като ликвидационни с дялове в дружествата, в които Веска Порожанова е имала участие.

Неясно остава защо, след като върху публикуваните от антикорупционната комисия страници има мокър печат "вярно с оригинала", тези данни липсват в публикуваните от тях.

За Bulgaria ON AIR от Министерството на земеделието и храните бяха категорични, че ще изискат корекция на изнесените от комисията факти и обстоятелства. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК