Aсамблеятa "Знаме на мира" чества 40-годишен юбилей

Инициативата създаде хиляди приятелства по цял свят, посочи Жени Живкова

09.05.2019 | 11:35 Редактор: Юлия Христова
Aсамблеятa

Инициативата "Знаме на мира“ се оказа изключително успешна и желанието, от страна на всички държави участнички, е тя да продължи именно на територия на България. Това каза в студиото на "България сутрин" председателят на асамблеята Жени Живкова. До 1990 година се провеждат 4 асамблеи и 5 срещи на деца от цял свят.

Тази година предстои да бъде отбелязана годишнина, която ще се състои на 8 юни от 10.30 часа на монумент Камбаните. По думите ѝ това ще е една от инициативите, а в рамките на 2019 г. по повод годишнината предстоят още няколко събития. Живкова припомни, че мястото е знаково.

"Когато създадох и възстанових "Знаме на мира“, мястото беше много посещавано от децата и имаха огромно желание да се включат в събитието, тъй като това е възможност те да изявят своя талант",  подчерта Живкова пред Bulgaria ON AIR.

В рамките на събитието участниците ще могат да видят камбаните, подарени от папа Йоан Павел II през 2002 г., както и тази от посещението на папа Франциск преди дни.

Според Живкова едно от основните послания, отправени от страна на папата по време на визитата му у нас, е било свързано именно с обединяването на религиите.

"Това е послание, което майка ми отправяше също. Бих искала да продължа това начинание, да поканя БПЦ, която винаги ни е подкрепяла", заяви председателят на асамблеята.

Много от участниците в инициативата "Знаме на мира“ продължават да комуникират помежду си, други от тях - вече пораснали - са изявени личности, стана ясно от думите на Живкова, която даде пример с известния ни цигулар Васко Василев.

Основните участници в рамките на събитието тази година ще са деца от България, от училищата по култура. Живкова посочи също, че очаква събитието да получи подкрепа от страна на държавата.

"Прави ми впечатление, че много хора, които си спомнят за тази инициатива с огромно желание, се включват да помагат и до ден днешен", каза тя.   

Разчупени ярки дрехи, с много флорални мотиви е акцентът в новата колекция на Жени Живкова. Търсено е разнообразие в моделите и цветове.

"Залагам на розово, жълто и бежово, като в последните години опитвам да наложа тенденцията на правия силует при връхните дрехи, като например саката", посочи Живкова.

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК