Една трета от столичани не плащат редовно за парно и топла вода

Ще бъдат завеждани дела за суми над минимална работна заплата

03.05.2019 | 17:00 Редактор: Тодор Петров
Една трета от столичани не плащат редовно за парно и топла вода

Около една трета от столичани не си плащат редовно сметките за парно и топла вода, каза пред БНР изпълнителният директор на "Топлофикация София" Кремен Георгиев.

"Приоритетно ще бъдат завеждани дела за суми над минимална работна заплата. Това не означава тотално изключване на малките суми по една проста причина. Ако длъжниците с малки суми са много на брой, това сумарно прави едно солидно задължение и ако ние не го потърсим по никакъв начин, това означава безстопанственост. Повечето дела, които вече се завеждат са за по-сериозните суми", обясни той.

Преди два дни от ТЕЦ-София съобщиха, че започва спирането на парното в столицата и дружеството преминава към летен режим на топлоснабдяване. Така отоплителният сезон 2018-2019 г. приключва.

От компанията напомнят на абонатите, че започва кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2018 г. - 30 април 2019 г.

За целта вкички столичани трябва да осигурят достъп до жилищата си, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК