"Великден за всеки": Мая Манолова и 250 деца боядисаха 1000 яйца

Те ще зарадват социалната кухня в двора на църквата "Св. Св. Кирил и Методий"

25.04.2019 | 15:13 Редактор: Ралица Братанова

Омбудсманът Мая Манолова организира голямо боядисване на яйца и събра над 250 деца на площад "Света Неделя". Малчуганите украсиха 1000 яйца на Велики четвъртък, както е според християнската традиция, предаде Dnes.bg.

"Инициативата е част от кампанията "Великден за всеки. Дари празник на баба и дядо". Идеята е децата да се научат да вярват в доброто и заедно да правят добро, защото това е християнството", отбеляза Манолова.

Тя обясни, че шарените яйца са за социалната кухня в двора на църквата "Св. Св. Кирил и Методий", където от Коледа до Великден, институцията на омбудсмана и партньорите ѝ хранят между 500 и 700 души.

На топъл обяд или вечеря там разчитат социално слаби хора, предимно възрастни. Според омбудсмана е важно децата да бъдат възпитавани така, че да правят добро, да се чувстват част от една общност, да уважават и да обичат възрастните хора.

"Да са готови да подадат ръка на човек, който е в беда", каза тя.

Манолова обясни, че идеята е социалният проект за кухнята да бъде продължен.

"Показахме, че може да се случи и щом можем да го правим четири месеца в центъра на София за 700 души, може да опитаме да го правим и в другите квартали на София и в градовете на България, където има ентусиасти и хора, които са готови да правят добро и да отделят от времето си и от средствата си за да помагат", каза тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК