Петимата полицаи по делото "Чората" получиха 7 години затвор

Това развитие идва 14 години след смъртта на Ангел Димитров и 1 години след като делото бе прекратено по давност

20.04.2019 | 13:00 Редактор: Иван Берберов
Петимата полицаи по делото

Върховният касационен съд осъди на 7 години затвор петимата полицаи от Благоевград обвинени за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Присъдата за единия от тях - Борис Механджийски - вече е приведена в изпълнение.

Другите все още не са задържани. Единият от тях живее със семейството си в Германия. Припомняме, че това развитие идва 14 години след акция "Респект" и година след прекратяването на делото по давност.

Петимата полицаи по това време Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски участват в акция "Респек", която се провежда на територията на Благоевград. При нея е задържан Ангел Димитров- Чората , срещу когото е имало информация, че участва в наркоразпространение и склонява момичета за проституция.

При задържането си Чората умира, като първоначалната версия е, че причинна за това е инфаркт. По-късно обаче полицаите са обвинени, че умишлено са причинили смъртта му. Последваха години на съдебни дела срещу полицаите. 

В късния следобед вчера единият от бившите полицаи Борис Механджийски е приведен в затвора. Останалите двама от общо петимата Мирослав Писов и Георги Калинков рано тази сутрин все още бяха в Благоевград.

Кога ще бъдат приведени в затвора останалите обвинени по делото "Чората" засега не е ясно. От семейството на починалия Ангел Димитров отказаха коментар.

Харесайте ни във Facebook ТУК