Цветанов като нещатен сътрудник на ГЕРБ в НС? Борисов не мисли така...

Даниела Дариткова, която замести Цветанов смята, че той трябва да има комуникация с ПГ на партията

11.04.2019 | 19:07 Редактор: Иван Берберов
Цветанов като нещатен сътрудник на ГЕРБ в НС? Борисов не мисли така...

Министър-председателят Бойко Борисов се противопостави на решението на Цветан Цветанов да се завърне в парламента като нещатен парламентарен сътрудник на ГЕРБ. Премиерът каза, че ще даде възможност на заместника си да преосмисли действията си. Името на Цветанов беше записано в сайта на Народното събрание като сътрудник към парламентарна група, две седмици след като напусна парламента.

Премиерът Бойко Борисов разбра от журналистите в Брюксел, че Цветан Цветанов се завръща в парламента. 

"Не знам за какво му е това. Не можеш да напуснеш шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост", коментира премиерът.

Не така обаче мисли Даниела Дариткова, която замести Цветан Цветанов начело на парламентарната група на ГЕРБ.

"Ние сме ПГ на ПП ГЕРБ. Нормално е зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ да има право да посещава заседанията на ПГ. Истината, истината, истината е, че нещатните сътрудници на НС никога не са получавали заплати", отбеляза тя.

Дариткова подчерта, че за парламентарната група на ГЕРБ е важно да имат комуникация със зам.-председателя на партията. Защото той щял да запознава депутатите с проблемите в страната от гледна точка на партийната организация, предаде Иван Иванов.

Харесайте ни във Facebook ТУК