Каракачанов: Не е отминала опасността от мигрантска вълна към България

Полицията и армията са готови да реагират, стана ясно след среща при премиера

08.04.2019 | 12:40 Редактор: Тодор Петров
Каракачанов: Не е отминала опасността от мигрантска вълна към България

Опасността от мигрантска вълна към България не е отминала, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. На среща при премиера Бойко Борисов беше обсъдена ситуацията по границата ни с Гърция след напрежението в лагера край Солун. 

Министерството на отбраната е готово да изпрати необходимите хора, транспортна техника и съоръжения на границата при нужда. Полицията и армията са готови с предварителни планове за реакция. 

Каракачанов предупреди темата за мигрантите да не да се използва за предизборни цели.

"Съвещанието беше във връзка със ситуацията в съседни страни и раздвижване на мигрантски маси. Оценката е, че възможността нещо подобно да се случи, не е отпаднала. Турция още миналата седмица взе много сериозни мерки, в Гърция също се успокои ситуацията. Но сме длъжни да вземем мерки. Предстоят и европейски избори и те могат да бъдат използвани за общополитически цели в Европа. Нашата задача е да не допуснем големи групи от хора да преминат на територията на България", обясни Каракачанов. 

Министърът на отбраната увери, че ситуацията в момента е под контрол, наблюдава се и има готовност да се реагира веднага. Той посочи още, че периметърът на българската граница се наблюдава в дълбочина.

Вижте още във видеото!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК