СО реши: 1800 лева средна заплата за шофьорите на градския транспорт в София

Цената на билета няма да се повиши, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова

14.03.2019 | 13:21 Редактор: Тодор Петров
СО реши: 1800 лева средна заплата за шофьорите на градския транспорт в София

Столичният общински съвет гласува предложените промени за шофьорите и ватманите от градския транспорт в София. Общинарите приеха с пълно съгласие промените и по този начин основната заплата става 1150 лева, а средната - 1800 лева. 

Шофьорите вече ще имат възможностт да се възползват ит от социални придобивки. Всичко това ще струва 5,3 млн. лева на Столичната община.

Йорданка Фандъкова категорично отрече информацията, че повишаването на заплатите ще повлияе на цената на билета за градския транспорт. Тя отхвърли и възможността за разреждане на някои от линиите.

Все още се търси решени за линиите, които са отдадени на концесия, изтичаща в средата на годината. Търсят се различни варианти, за да не се отвори дупка при някои линии.

"Нито сме обсъждали, нито се налага допълнително увеличение на цената на билета, както и разреждане на линии. Шофьорите поставиха проблема със съществуващите разписания", 

Междувременно шофьори и ватмани и днес се събраха пред общината като заявиха, че са недоволни от промените. Те обясниха, че са настоявали за още по-високи заплати.

Столичните общинари гласуваха и двете точките, свързани с приема в детските ясли и учениците в първи клас. Стана ясно, че приемът в яслите ще се извършва по метода на прием в детските градини - с точки.

А с преференции при учениците в първи клас ще се ползват братя и сестри, както и многодетни семейства, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК