Авария на топлопровод остави без топла вода и парно центъра на София

Очаква се топлоподаването да бъде възстановено днес

06.03.2019 | 13:25 Редактор: Тодор Петров
Авария на топлопровод остави без топла вода и парно центъра на София

Част от центъра на София остана без парно и топла вода заради голяма авария. До повредата се е стигнало след пробив в топлопровод на улица "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и улица "Пиротска". 1000 абонатни станции са без топла вода.

Топлоподаването е спряно около 15:30 часа вчера. Съгласно изискванията повредата трябва да бъде отстранена до 48 часа след спирането на топлоподаването. Това означава най-рано в 15:30 часа днес. През нощта екипи разкопаха участъка. 

От "Топлофикация" съобщиха, че се прави дренаж, за да се източи събралата се гореща вода в канала. Поставят се новите тръбопроводи, след което ще започне заравянето им. Очаква се топлоподаването да бъде възстановено днес.

По думите на Камелия Сталева, която живее в центъра, там всеки месец има авария или ремонти, които причиняват проблеми с топлата вода.

От дружеството се извиниха за причиненото неудобство и обясниха, че клиентите им няма да плащат по-високи сметки, заради възникналата авария.

По улицата минава трамвай № 20, който ще се движи по скъсен маршрут - от депо "Искър" до Младежкия театър. От тази сутрин до 8 март ще бъде забранено движението на моторни превозни средства по улица "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Пиротска".

Харесайте ни във Facebook ТУК