fallback

Борисов: Не ме искаха, но сега само ми викат "ела"

Не искам да се спекулира, че няма План за възстановяване, заяви лидерът на ГЕРБ

18.04.2021 | 10:20 Автор: Десислава Атанасова

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка даде извънреден брифинг в централата на партията. В началото Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

"С мощните кметове, които имаме, със структурите, не искам да се спекулира, че нямаме план за справяне. Умолявам колегите, приемете го! Томислав и Кирил Ананиев са на ваше разположение 24 ч, ако искате дайте вашия план, но спрете да спекулирате че няма план.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И допълни:

"Само, че злобата и реваншизма стигна до там, че в петък, приеха оставката на кабинета. При Станишев, чак когато имаше ново, се прие оставката на старото. Ние сега дори да искаме да го изпратим плана, той може да бъде изпратен на конституционен съд.", обясни още той.

На въпрос дали ще отиде в пленарна зала, където го очакват, Борисов заяви, че няма нужда да го прави.

"Ето го Плана, те не искат план, защо да се явявам, като те са ми гласували оставката, Аз съм гражданин вече според техните действия. Събрали се старото БСП срещу мен Таня, Мая и Корнелия, това ли са новите лица. Да седнат и да работят, защо съм им аз, нали ме махнаха, не се кандидатирах, за да не дразня, искате да управлявате - управлявайте. Те искат да правят скандал, затова ме викат, не за Плана. Искаме да мачкаме Борисов, а не заради плана. Там трябва да е колегата Трифонов. Моят страх, че те няма да направят правителство ", допълни още лидерът на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България
fallback