Мария Константинова

Водещ на "България сутрин"

28.02.2023 | 03:00
Мария Константинова

Мария Константинова е водещ в сутрешния блок на Bulgaria ON AIRБългария сутрин“ заедно с Виктор Дремсизов. Преди да се присъедини към екипа на политематичната телевизия през март 2021 година, тя отразява политически, социални и обществени теми. Голяма част от професионалните си качества трупа с успешното преминаване на редица практики в БНР, БНТ и Българския културен институт в Братислава. Дълго време след това красивото лице на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR се занимава отблизо с политическа журналистика като редактор в сайта news.bg.

Мария има диплома за бакалавърска степен по „Журналистика“ и е дипломиран магистър специалност „Връзки с обществеността“, а към момента продължава да обогатява знанията си като докторант по „Журналистика“. На въпроса какво е най-важното качество, необходимо на един журналист, за да е добър в професията си, новото чаровно лице в екипа на „България сутрин“ отговаря:

Най-важното, според мен, е любопитството. Един добър журналист не трябва да си позволява да губи своето любопитство, защото то е водеща сила в нашата професия. С новата си роля в „България сутрин“ ще се постарая да запаля любопитството на зрителите и да помогна да получат отговор на въпросите си. Сред темите, по които Мария работи през годините най-задълбочено, е тази за за недоносените деца и проблемите, с които се сблъскват родителите им.

Да бъде водещ всъщност е сбъдната мечта за нея. Тя признава, че от малка си е мечтала да бъде водещ на новини, а заемайки се със сутрешния блок, дори надскача себе си и мечтите си.