Английската мечта и работата на високи обороти

Една история за силата на семейството и живата българска мечта

25.01.2024 | 12:22 Редактор: Тодор Петров

"Когато се прибереш в България за 2 седмици много повече, да си го кажем, ти се пълни душичката, отколкото като се прибереш и пак те хваща работата и английското ежедневие!" - до този извод Добромир Славов стига след 5 нелесни години в Лондон, години на непрестанно доказване.

Когато е на 30 г. бургазлията решава да напусне дома си в търсене на по-добро бъдеще и заплащане. Заминава за Обединеното кралство, щом падат ограниченията за българи и румънци. Започва на строеж, но бързо успява да превърне хобито си и това, което нарича своя страст, в постоянно занимание. 

Работи в едни от най-големите автокъщи на Острова, среща се с бившия световен шампион във Формула 1 Нико Розберг, продава лека кола на известна английска певица. Като най-трудни клиенти описва индийците, известни с пословичната си склонност да се пазарят. 

За няколко месеца работа в Англия успява да погаси кредита си и да обзаведе жилището си в родния Бургас. Прибира се, защото казва, че отношението на британците към чужденците след Brexit се е променило коренно. Но това далеч не е единствената причина, която води Добромир у дома. 

"България е една чудесна страна да се развива и прави бизнес", смята той.

Прибирайки се, съосновава компания за изнесени бизнес услуги. Среща любовта, която го води в най-голямото българско село – Лозен. Днес казва, че обича допира със земята и че дори и да няма социалния живот на столицата, селото има своя чар, който не иска да замени за нищо.

Вижте във видеото цялата история на Добромир Славов.

Гледайте ТУК всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова"