"Завърналите се:" Живот по ноти и нотите в живота на Светослав Аргиров

Братя Аргирови ще празнуват своите 40 г. на сцена на 8 юни

01.06.2023 | 10:33 Редактор: Юлиан Христов

Една история, в която ще се преплетат три пътя, в основата на които стои музиката. Той е близнакът на Благовест, те са Братя Аргирови - най-известните близнаци на социализма. Пеят от малки, пеят откакто се помнят, пеят и сега. На 8 юни ще празнуват и своите 40 г. на сцена в родния им град Пловдив, чиито почетни граждани станаха миналата година.

Преди това едни бонбони (и не само) отвеждат Светослав в Норвегия. Спомня си, че по "другото" време пътува от София до бензиностанция в Перник, за да купи любимите бонбони на жена си, която е със "студена" кръв. Решават да заминат за нейната родина преди новото хилядолетие, а в Норвегия остават 22 г. Светослав не губи време, научава езика и веднага започва да се занимава отново с музика.

"Там се занимавах много с дирижиране, имах 3 хора. Най-голямото ми удоволствие - свирех на орган в църквата, което е направо невероятно", споделя Светослав пред Петя Кертикова в рубриката "Завърналите се".

Забелязват работата му и признанието не закъснява - дават му наградата за култура на общината, в която живее и работи. Той е и сред малцината поканени гости на церемонията по случай 25-годишнината на норвежкия крал през 2016 година. В свирепата красота на Норвегия Светослав открива чар, но казва, че няма по-хубаво от българското слънце. Сега си строи къща в Банкя, обича и да пътува и да съзерцава малки кътчета в нашия земен рай.

Заедно с брат си Благовест се завърнаха на родната сцена след 22 г. отсъствие.

"Аз бях песимист, когато брат ми ми каза да опитаме пак. Това са 22 години, хората може би са ни забравили. И няма да забравя първия ни концерт, беше във Враца, аз бях шашнат като видях колко много хора имаше. Веднага разбрах, че ни обичат и че имат нужда от нас. Това много ни запали. Десет концерта да направим в годината, но да сме на сцената", спомня си Светослав.

Сега иска едно: "Живи сме, здрави сме, имаме прекрасни семейства, имаме трима сина. Това, което може би искам, е да видя българите по-щастливи и усмихнати! Това е моята мечта!".

А защо им е "гот" да са двама - вижте ТУК.

Гледайте целия разговор на Петя Кертикова и Светослав Аргиров във видеото.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа