Успешна българка избра да сбъдва мечтите си у нас след 18 години в Канада

Ирина Георгиева: Успокоение е, че няма да си мисля какво щеше да бъде, ако не го бях сторила

23.02.2023 | 08:53 Редактор: Петя Кръстева

Ирина Георгиева напуска България още в четвърти клас, но се завръща с двойна магистратура. Семейството ѝ емигрира в Монреал, Канада, а тя се прибира след 18 г. Владее френски, испански и английски, чете и пише на арабски език. От половин година е мениджър в международна консултантска компания. 

Тя споделя, че би искала да създаде семейство у нас, да допринесе за промяна и най-вече – да сбъдва мечтите си не в Канада, а в България, разказва историята ѝ Петя Кертикова в рубриката "Завърналите се".

"Успокоение е, че съм го направила най-накрая и че няма да си мисля какво щеше да бъде, ако не го бях сторила. Винаги като си тръгвах или пристигах - знаех, че имам билет за обратно връщане. Чувството да нямаш билет за първи път през живота си, това да си с 4 куфара и да започнеш отначало – не мога да го сравня с нищо", сподели тя. 

В Монреал Ирина записва да учи политика и философия. Завършва с двойна бакалавърска степен, след което решава, че ще изкара и двойна магистратура на френски език. Това тя прави дистанционно в Нов български университет, а специалността е "Международни отношения и публично управление".

Заради двойното си гражданство Ирина поне не успява да сбъдне мечтата си да работи в държавната администрация. Казва, че дори не я допускат да стажува. Макар и от няколко месеца да е на родна земя, вече е намерила друга ниша, където да се развива. От шест месеца е мениджър в международна консултантска компания, като работи основно с Франция и Румъния. 

У дома - в България, се прибира заедно със съпруга си Риан, с когото се запознава в Монреал. 

"През 2018 г. направихме сватба в Алжир, защото той е оттам. Никога не съм виждала сватба с над 1000 човека, със седем рокли. Колкото повече обичат булката си, толкова са по-щедри. Мисля, че много ме обичат мен," спомня си с усмивка Ирина. 

Сега започват от нулата, но казват, че искат да сбъднат мечтите си в България.

Вижте цялата ѝ история във видеото.

1
2 rate up comment rate down comment 1
cokrat1
преди 1 месец
Чудесна история. Много успехи и желая!!! Сигнализирай за неуместен коментар