Да работиш на 11 км височина - професия пилот

Нели Манова: Трудно можеш да почувстваш вкъщи друга държава. Винаги ще останеш чужденец

20.05.2020 | 06:15 Редактор: Тодор Петров

Историята в "Завърналите се с Петя Кертикова" този път е за един PR по образование, но пилот по призвание и душа. И въпреки че според мнозина професията пилот е запазена територия за мъжете, Нели Манова и още 10 000 жени, според последните данни на Международната асоциация на жените-пилоти, ежедневно борят това твърдение. 

Нели е сред седемте жени-пилоти, пет от които командири, на националния превозвач "България Ер". След мотивационен полет на летище "Лесново" се влюбва в пилотирането. От вече 6 години изкарва хляба си летейки. 

Преди да избере да се буди под българско небе Нели живее в Нидерландия в продължение на 17 години. Изгубила родителите си като малка, се налага да се справя с всичко сама. Работи на няколко места едновременно, завършва успешно "Медии и масови комуникации" в университета в Амстердам

Винаги е усещала, че домът ѝ е в България при баба си и дядо си, които са я отгледали. Сега, когато не лети, ги посещава и прекарва време с тях. Казва, че България е много по-добро място за живеене, отколкото Нидерландия. 

Трудностите не пречупват Нели и тя продължава да преследва мечтите си, които все я водят високо горе в облаците. Търсач на силни усещания Нели скача с парашут, от балон и с бънджи, лети и с парапланер, а днес и на самолет.   

За мечтата да стане командир, за първия полет, за коридора, който винаги води към България и какво е да работиш в облаците - вижте във видеото. 

Вижте ТУК всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова"!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК