От армията и телевизията през работата във въздуха за "Емирейтс" до йога инструктор у дома

"Завърналите се с Петя Кертикова:" За дългия път към вътрешния мир и спокойствието

18.07.2019 | 11:06 Редактор: Тодор Петров

Тя става професионален войник, когато е на 21 години, наградена е за мироопазваща мисия в Косово. След армията Ваня Бонева влиза в риалити формат, в който изпитват физическата ѝ издръжливост и умението да оцелява в дивата природа. 

Магията на телевизията я завладява и започва да води прогнозата за времето в национален ефир. През 2014 г. се разочарова от медийната среда в България и става стюардеса, за да отлети оттук. Следват четири години странстване в Обединените арабски емирства, Европа, Африка и Индия. 

Завръща се при любовта в България вече помъдряла и намерила онова, което е търсила. Сега преподава йога и казва, че е в мир със себе си. 

"Година след това (бел. ред. - прибирането) се чувствам повече от щастлива да съм тук, нищо не ми липсва", категорична е тя пред Петя Кертикова.

Но не така спокойна и в мир със себе си е Ваня преди 5 години, когато представя прогнозата за времето в една от националните телевизии.

"За кратък период от време нещата тръгнаха катастрофално надолу и за по-малко от няколко месеца всичко там приключи. Бях много разочарована и отвратена от цялата инсинуация, която стана и реших, че България не може да ми даде вече морала, който имам в себе си и който искам да разивам. И така реших да си купя еднопосочен билет за Дубай," разказва Ваня.

А за Дубай заминава като стюардеса. За работата във въздуха казва, че е експлоатация, особено щом става дума за огромната "Емирейтс."

"Това е корпоративна работа, която те обезличава. Там нямаш име, там имаш един 6-цифрен номер," споделя Ваня.

След като здравословното ѝ състояние се влошава значително, заедно с тогавашния ѝ приятел, който е от ЮАР, заминават да живеят в неговата родина. Високата престъпност, невъзможността дори да се разходи сама по улиците на Кейптаун и охладнелите отношения между двамата наклоняват везните отново към България, която след 5 години Ваня вижда различно.

След време за себе си и духовно пътуване в Непал, което си подарява, Ваня избира окончателно България, където се завръща през 2018 г. Заслуга за това има и сестра ѝ - певицата Весела Бонева.

"Сестра ми изпя една песен "Родината", която като с нож проряза сърцето и душата ми. Ето, тя пее за родината, а аз съм къде - на другия край на света," спомня си още Ваня.

Днес е намерила любовта на живота си, щастлива е и е в мир със себе си. Работи като йога инструктор и казва, че щастието идва отвътре. По думите ѝ колкото по-скоро осъзнаем, че не материалното е важното, ще живеем по-щастливо и спокойно. 

Ваня съветва да отделяме поне по 15 минути на ден за себе си, за да чуем сърцето си. И най-важното - да сме в хармония със себе си.

Още за историята на Ваня Бонева - гледайте в целия репортаж на Петя Кертикова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК