Историите ON AIR

Неделя от 16:00 часа
още

Историите ON AIR: Трейлърът на 2023 г.

"2023 година е тъжно продължение на 2022 г.", смята астрологът Силва Дончева

29.01.2023 | 18:15 Редактор: Петя Кръстева

Големите негативни процеси, започнали през 2022 година драматично, ще се развиват през 2023-та, твърдят астролозите. В края на Ковид пандемията Русия нападна Украйна, а в Европа това доведе до енергийна криза. Влизането на Сатурн в Риби през март допълва прогнозата с усещане за хаос. Умеещите да четат звездната карта са категорични, че е дошло време за промяна. С миналото сме приключили, а отговорността за по-светло бъдеще зависи от самите нас.

"Орисията ни е такава, че на всеки две години ни качват на опасна въртележка - все едно сме в Лунапарк. Тогава влизаме в нова роля и започваме да съпреживяваме всичко с криза и драма", смята астрологът Силва Дончева. През март 2023 г. планетата, която управлява администрацията и висшите етажи на властта, влиза в болничен астрологичен знак. Тоест Сатурн преминава в Риби. Според тълкуването на звездното събитие в продължение на две години политиците по света ще се занимават с бедни или фалиращи хора и емигранти.

"2023 година е тъжно продължение на 2022 г. Новите неща, които ще се случат в България и в Европа, започват едва след съвпада между Марс и Слънцето в знака на Скорпион на 18 ноември 2023 г.. Очаква се те да са свързани с икономически и здравни кризи", обяснява Силва Дончева.

Пролетта ще е ключова за цялата година. Месец май ще е важен за банки, инвестиции и финанси. Лятото ще е по-спокойно, но се очаква срив на валутните курсове. Така разчитат небесните знаци вещите в астрологията. А анализаторите от американския изследователски център "Стимсъ" определят като средно висока заплахата да се разрази нова голяма финансова криза. Искрата може да пламне от фалит на развиващите се пазари и от корпоративен в Европа. Обезценяването на парите ще остане едно от предизвикателствата за световната икономика и през 2023 г. Финансовите анализатори очакват ръста на цените в САЩ да се забави заради спецификата на тяхната инфлационната кошница. Те прогнозират, че в Еврозоната инфлацията ще е по-висока, но заради икономическата криза и нуждата от инвестиции Европейската централна банка може да спре повишаването на лихвите.

"Проблемите за нас ще дойдат, ако политическата ситуация остане нестабилна и страната няма политическо и икономическо ръководство. От друга страна, международната ситуация няма да се подобри, така че ние трябва много да внимаваме какво правим. Ситуацията ще е добре до средата на годината, след което, ако има правителство - тя може да се подобри чрез рестриктивна финансова политика. Тоест спиране увеличението на доходите с цел оправяне на макроикономическите показатели. Това е възможно и приложимо - въпросът е народа колко ще го търпи", отбеляза математикът проф. Николай Витанов.

И според нумерологията годината ще е напрегната. Редуцираният ѝ сбор е седмица и отговаря на Нептун, но в системата – на Марс. Червената планета се свързва с действието, личната воля, смелостта, агресията и премеждията. Марс отговаря също за военни действия, зони на конфликти, агресия, бунтове, кръвопролития, социална нестабилност и производствени аварии. В нумерологията е важна всяка цифра и всеки сбор. От 2000 г. - с началото на новото хилядолетие, огромно значение има "двойката", която отговаря на Луната. От 2020 г. до 2029 г. още една "двойка" ще бележи десетилетието.

"В дългосрочен план - през 2100 година, ще има по-голяма стабилност. Това е много успокояващо в космически и вселенски план. Тъй като единицата отговаря на Слънцето, хората ще са по-приземени, а сега чрез Луната всичко е по-хвърчащо", обяснява инж. Нели Колева.

"До средата на 2023 г. много хора ще емигрират в по-малките градове и села. Може би ще тръгнем към Златния век за българите", прогнозира ясновидката Гюкчен.

Предсказанията не са оптимистични. За тези, които се доверяват на подобни прогнози, успокоителното е, че през годината все пак не се очертават големи бедствия и катастрофи. Кои от събитията ще се случат предстои да разберем през следващите 12 месеца.

Вижте повече във филма на Миглена Георгиева.