Един от най-популярните ММА бойци у нас Светлозар Савов - Зарко бе специален гост в "BOEC.BG"

Той вече има 25 професионални мача зад гърба си, от които 18 победи

18.09.2019 | 19:41 Редактор: Ваня Кузманова

Един от най-обичаните и популярни ММА бойци у нас Светлозар Савов - Зарко бе специален гост в студиото на "BOEC.BG". В спорта той тръгва от борба, но сериозни успехи постига на професионалната ММА сцена. Първата си победа Савов записва преди 10 години. 

Вече има 25 професионални мача зад гърба си, от които 18 победи. Печели пояса в категория до 84 килограма на словенската федерация WFC, а сега има договор с една от най-престижните международни вериги – Absolute Championship Akhmat (ACA).

Савов е един от малкото български ММА състезатели, които изцяло е насочил своите усилия и внимание към участие в международни вериги.

Савов казва, че не мисли още много години да се занимава с ММА и затова се е насочил изцяло усилията си към този спорт, опитвайки се да извлече максимума.

Русенският боец дебютира в една от водещите ММА вериги – Absolute Championship Akhmat (АСА), през месец юни. Той записа загуба от опитния поляк Пьотр Щрус. Договорът му с чеченската организация е за още 4 срещи, като той се надява до края на годината да изиграе още един мач.

"BOEC.BG" – всяка неделя от 19:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.